Honda Riders Club of Norway

En gjeng kjøreglade Honda-eiere startet for en rekke år tilbake prosjektet de kaller Honda Riders Club of Norway. Ønsket er å bidra til at flere motorsyklister skal dra på turer og ha det hyggelig med den samme herlige hobbyen: kjøre motorsykkel og være på tur!

Ideen med prosjektet er at Honda-eiere skal få et tilbud om å dra på turer i Norge med en kjentmann. Det vil si at du kan slenge deg med på en tur uten de særlige forkunnskapene eller den store planleggingen.

Som navnet tilsier, så er Honda Riders Club of Norway for Honda-eiere. Det er eneste regelen som gjelder for medlemskapet.

 

Lederen har ordet

Mitt navn er Jan Grimsgård. Jeg er i mine beste år, bosatt i Oslo, og den heldige kjentmannen som drar på turer med mennesker som har motorsykkel som hobby. Jeg har kjørt tung sykkel siden 1971, og har fortsatt like dilla. I løpet av den tiden jeg har kjørt motorsykkel så har jeg vært innom de fleste merker: Suzuki 500, BMW R75, Honda Goldwing 1000, Kawasaki Z1300, (med sidevogn, da ungene var små) Yamaha FJ 1100, Yamaha 1000 FZR, Kawasaki ZX9R, 4 stk Honda XL 1000 Varadero og Honda VFR 1200X.

Mine første år som motorsyklist gikk nedover i Europa, men jeg fant ganske tidlig ut at vi faktisk bor i et av verdens beste motorsykkelland. Vestlandet, fjellheimen og Nord-Norge er jo deler av vårt vakre land som bør sees fra motorsykkelsetet. Selv har jeg kjørt over 60 turer på Vestlandet og blir aldri lei av herlige motorsykkelveier og flott natur. Å kjøre motorsykkel på norske landeveier, når sola skinner, er en opplevelse det er vanskelig å beskrive. Det må oppleves! Har man først opplevd dette er det stor fare for at man blir hekta. Hvis man i tillegg kan gjøre dette sammen likesinnede gir det turene en enda større dimensjon. Det er stas å dele dette med folk som skjønner hva du snakker om.

Det planlegges 3-4 turer i løpet av sesongen. Jeg legger opp reiseruter og det sendes ut informasjon om hvor turene går og hvor vi overnatter. Her er det mulig å henge seg på eller hoppe av underveis. Det at jeg bor i Oslo betyr ikke at turene starter her. Jeg ønsker å starte midt i paradiset, langt fra trøtte motorveier på Østlandet.

Jan Grimsgård
Honda Riders Club of Norway